Program

Katso aikataulu täältä // Take a look at our schedule here

[Scroll down for English]

Työpajat

Stick-n-poke

Tee-se-itse -tatuointityöpaja, jossa opitaan tekemään tatuointeja stick n’ poke -menetelmällä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, opastamme kaikissa työvaiheissa. Voit miettiä ja suunnitella (yksinkertaista) tatuointia jo etukäteen. Voit tatskata itseäsi tai tulla kaverin kanssa. Meillä on kaikki tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet. Pyydämme lahjoitusta kustannusten kattamiseksi (suositus 5-20e). Aloitamme yhdessä klo 11, olethan ajoissa! Osallistujat sitoutuvat noudattamaan työpajan vetäjien antamia hygieniaohjeita. Työpaja on päihteetön, sisälle vain selvin päin. Ilmoittautuminen työpajaan paikan päällä Oranssilla klo 10:30 . Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tarot-työpaja, “Tarot for radicals and other weirdos”

Esoteerisessa tarot-luennassa on hierarkia: kortit kertovat tulevaisuuden, lukija tulkitsee kortteja, ja luettava kuuntelee  avuttomana. Humanistisessa tarot-luennassa kortit auttavat lukijaa ja luettavaa keskustelemaan tulevasta ja menneestä, tarpeista ja tavoitteista, siitä mikä vapauttaa meidät ja mikä pidättelee meitä.
Perinteisesti jokaiselle tarot-kortille on hyvin normatiivinen tulkinta. Radikaali tarot astuu sivuun normeista, esimerkiksi katsomalla Rakastavaisten korttia ja käsittämällä ettei se tarkoita hetero- tai cisnormatiivista, monogamista tai edes romanttista suhdetta.
Tule oppimaan humanistisen tarot-luennan perusteita! Paikanpäällä on lainattavissa pakkoja, mutta voit tuoda myös oman lempipakkasi. Työpaja on englanniksi.

Tarot-luenta

Kymmenen kortin tarot-luennassa syvennytään omaan elämään vaikuttaviin tekijöihin, menneeseen ja tulevaan Rider-Waite pakan avulla. Luenta on toimiva väline itsetutkiskelussa ja elämäntilanteen hahmottamisessa. Luentaan voi osallistua vaikkei olisikaan epäselvässä tilanneessa tai pelkästä uteliaisuudesta. Korttien lukeminen kestää noin 15-30 minuuttia. On myös mahdollista saada neuvoa antava, tai lyhyt muutaman kortin luenta. Keskustelemalla selviää mikä on paras vaihtoehto, ja tulla vain kokeilemaan. Lahjoitukset riippuvat luennasta, pienemmistä noin 1-3 euroa ja pidemmistä valinnan mukaan 5-10 euroa.

Hiustyöpaja

Hengailua ja hiustenlaittoa kauneusihanteita halveksuvalla otteella. Lainaa välineistöä kuten kreppirautaa ja ajelukonetta kaverisi kanssa tai vastaanota epäammattimaisia hius- ja meikkitoimenpiteitä. Ja joo, paikalla on glitteriä.

 

Luennot & keskustelut

Äärioikeiston nousu Puolassa

11. marraskuuta 2017 Puolan itsenäisyyspäivänä 60 000 äärioikeiston tukijaa marssi Varsovan katuja pitkin kantaen banderolleja, joissa luki ”Kuolema isänmaan vihollisille” ja ”Valkoinen ylivalta, Ku Klux Klan”. Jälleen kerran, hallituksen ja Puolan liberaalien hiljaisella hyväksynnällä fasistit pystyivät ottamaan kadut haltuunsa.

Vuosittaisista itsenäisyyspäivän mielenosoituksista tuli surkea symboli Puolan nykyiselle tilanteelle. Patriarkaalinen, konservatiivinen yhteiskunta, vuosien uusliberaali politiikka ja nouseva ksenofobia muodostivat hedelmällisen kasvualustan johtavan Laki ja Oikeus -puolueen sekä fasististen organisaatioiden autoritääriselle ja nationalistiselle politiikalle.

Luennon tarkoituksena on analysoida nykytilannetta ja avata taustoja äärioikeiston nousun syistä.

Luento pidetään englanniksi ja käännetään tarvittaessa suomeksi.

SHAC-kampanja ja eläinoikeusvangit

SHAC-kampanja (1999-2014) oli kenties kaikkien aikojen suurin eläinoikeusliikkeen kampanja maailmanlaajuisesti. Mistä kampanjassa oli kyse ja mitä opittavaa siitä on tuleville kampanjoille? Miksi vielä vuosia kampanjan loppumisen jälkeenkin aktivisteja tuomitaan vankilaan? Luennolla esitellään tuorein eläinoikeusvanki Sven van Hasselt, sekä kerrotaan lyhyesti myös muista eläinoikeusvangeista. Lisäksi vangeille voi paikanpäältä lähettää tukipostia.

Luento on suomeksi ja käännetään tarvittaessa englanniksi.

Päivityksiä Marius Masonin & Diren Coşkunin tilanteista

Marius Mason on anarkisti sekä pitkän linjan ympäristö- ja eläinoikeusaktivisti, joka suorittaa 22 vuotta pitkää tuomiota. Marius on vangittuna Texasin Fort Worthissa Carswellissa, pienessä korkean turvallisuusluokan vankilassa: hänellä on rajattu määrä vierailuja ja postit luetaan. Sen jälkeen, kun Marius kertoi avoimesti transsukupuolisuudestaan, hän on ryhtynyt taisteluun tuskallisen hidasta prosessia vastaan, jossa aluksi selvitetään sallitaanko hänelle edes WPATH standardien mukaisia hoitoja (hormonit, korjauskirurgia ja laillinen oikeus vaihtaa nimi).

Diren Coşkun on anarkisti, joka tuomittiin vankilaan Amed/Diyarbakirissa syyttein “laittomaan järjestöön kuulumisesta ja laittoman järjestön propagandan levittämisestä”. Tuomio on kolme vuotta. Keskesor LGBTI+ (kurdien järjestö tuolla samalla alueella) on tehnyt julkilausuman, vetoomuksen ja pitänyt mielenosoituksen Direnin puolesta. Diren pidätettiin 14. elokuuta Diaybakirin oikeustalolla hänen noutaessaan tunnuksia sähköiseen asiointiin. Henkilöllisyystodistuksen tarkistuksen yhteydessä Direnille ilmoitettiin tuomiosta laittomaan järjestöön kuulumisesta. Aluksi hänet sijoitettiin naisten vankilaan, josta hänet kuitenkin siirrettiin miesten vankilaan, missä hän on edelleen eristyssellissä. Asianajajan mukaan Diren joutui heti aluksi vartijoiden sekä sanallisen että fyysisen pahoinpitelyn uhriksi. Direniä ei päästetty suihkuun pitkiin aikoihin eikä hänelle annettu aluksi ollenkaan vegaaniruokaa. Häneltä on evätty pääsyt lääkärille sekä lääkehoidot ja hän on yrittänyt itsemurhaa jo kolmesti vankeuden aikana. Direnin oltua nälkälakossa 27 päivää, hän saa nyt vegaaniruokaa, mutta terveydenhuolto ja lääkärien tapaaminen ei ole vielä edistynyt muuta kuin sanojen tasolla, sillä parannuksia on luvattu. Diren kiistää kaikki syytteet sanoin: “En ole minkään järjestön jäsen. Olen anarkisti.”

Luento on suomeksi ja käännetään tarvittaessa englanniksi.

Kurdiliikkeen repressio Euroopassa
Kurdeja sanotaan kansaksi ilman valtiota – asuessaan Irakin, Iranin, Turkin ja Syyrian rajojen sisällä he ovat kohdanneet monenlaista alistamista: kansalaisuuden ja oman kielen kieltämisestä rajuun väkivaltaan, kurdialueiden tuhoamiseen ja kansanmurhaan. Monet kurdit ovat lähteneet näistä maista ja muodostavat suuren diasporan Euroopassa. Tassä esitelmässä niin kuullaan puhujan omista kokemuksista kuin tutkitaan kurdien vapautusliikettä, kurdien kohtaamaa repressiota Euroopassa ja kuinka heitä kohtaan voi osoittaa solidaarisuutta.
Esityksen järjestää Kurdien Kulttuurikeskus ja Yhdessä Rojavan puolesta. Luento on englanniksi ja käännetään tarvittaessa suomeksi.
Antifasistien repressio Venäjällä
Vuoden 2017 loppu ja vuoden 2018 alku merkitsevät uutta virstanpylvästä anarkistien ja antifasistien tukahduttamisyrityksissä. Tätä nykyä saattaa saada terroristisyytteen ja kymmenen vuoden vankilatuomion ainoastaan omien poliittisten näkemystensä takia.
Teemme lyhyen katsauksen anarko-antifa-liikkeen repression historiaan nykyajan Venäjällä ja tutkimme kohtalokasta “terroristiyhteisön tapausta” sekä siihen liittyviä tapahtumia.
Luento pidetään venäjäksi ja käännetään suomeksi tai englanniksi tarpeen mukaan.
Esitykset

Blondit Amazoonit

Blondit amazoonit syntyi keskikesän kuumuudessa, Mars-planeetan hivellessä punaisena taivaanrantaa. Blondit amazoonit on glitterinkimmeltävä punkpop-show, jossa lakoniset tekstit, energisoiva musiikki, ja tinkimätön lavapresenssi yhdistyvät omaperäiseksi kokonaistaideteokseksi. Kokoonpanon muodostavat säteilevät Meiju, Paula ja Ripa sekä tähtipölystä voimansa ammentava Mysteerimäyris.

Ulla Kolla

Ulla Kolla ammentaa tunnelmafolkista ja laulaa metsästä, koirista ja vanhoista heiloista.

Outouden ylistys Laura Loonin kanssa

Laura Loonin esitys on raju komedia outoudesta ja normaaliudesta. Tohtori Loon tutkii potilaidensa mielenterveyttä ja oivaltaa, että hänen oma sisäinen kamppailunsa, itseironiasa ja notkea violetti voimansa ovat parasta lääkettä! Lopulta hän parantaa niin potilaansa kuin itsensäkin.

Sisältövaroitus: esityksessä on (taiteilijan omaa) verta sekä mielenterveys- ja seksuaalista sisältöä.

Laura identifioi itsensä “friikiksi” ja haluaa ottaa sanan takaisin haltuun sen normatiivisesta menneisyydestä, joka toiseutti ja lokeroi ihmisiä heidän kykyjensä, ulkonäön ja rodun perusteella. Hän on esiintynyt aiemmin Tattoo Circuksissa Berliinissä ja Roomassa. Siitä huolimatta että esityksessä esiintyy (taiteilijan omaa) verta, hän ei tue minkäänlaista ihmisten tai eläinten hyväksikäyttöä.

Muu ohjelma, distrot ja kirjeiden kirjoitus vangeille

Kirjeiden kirjoitus vangeille

Koko tapahtuman ajan on mahdollisuus kirjoittaa kortteja ja kirjeitä kirjoituspisteellä, jossa opastetaan ja neuvotaan vankitukitoiminnan kivijalkaan – tukipostien kirjoittamiseen.

Osta kirja vangille

Kirjeidenkirjoituspisteeltä löytyy lista kirjoista, joita eri vangit ovat toivoneet. Voit antaa rahaa kirjan ostamista varten vangeille. Infoa vangeista saatavilla.

Helsingin AMR:n vankitukibingo

Helsingin Anarkistinen musta risti pyörittää jälleen bingokonetta anarkistivankien tueksi ja teidän iloksenne. Tule kokemaan bingon huuma uudella koneella! Yksi lappu maksaa euron ja palkinnot ovat monipuolisia vankien tukemiseen ja/tai vankilakritiikkiin liittyviä yllätyksiä.

Ruoka/brunssi

Tarjoamme ruoat kaikille artisteille ja muille, jotka työskentelevät Tattoo Circuksessa. Muilta pyydämme suosituslahjoitusta 3-5e kulujen kattamiseksi. Brunssista suosituslahjoitus on 10-15e. Brunssi sisältää täyden lautasen tyypillisiä brunssiruokia sekä lasin mehua, kahvia ja teetä. Tule kysymään, mikäli sinulla on erikoisruokavalio. Kaikki ruoka on vegaanista.

Graffitiseinä

Tuo spraykannusi ja/tai tussisi ja tee upeita graffiteja poliittisten vankien hyväksi! Suvilahdessa on graffitiseinää tätä tarkoistusta varten. Seinä on erittäin suosittu ja valitettavasti maalataan päälle nopeasti. Olisi hauskaa, jos voisit ottaa valokuvan teoksestasi tai pyytää ihmisiä tulemaan solikuvaan! Ole ystävällinen, älä maalaa Oranssin seiniin.

Distrot

Vantaan Anarkistinen Musta Risti

Helsingin Anarkistinen Musta Risti

Anarkistinen Mansen Musta Risti -distro paikalla pienlehtien, pamflettien ja pinssien kera.

Mustan Kanin Kolo – anarkistinen infoshop ja antikvariaatti

Hämeen anark. kustannus (H.A.K.)

 

 

Workshops

Stick and Poke

Do-it-yourself tattoo workshop where you can learn to make tattoos with the stick&poke method. No previous experience needed, we will guide you through all the stages. You can think of or sketch a (simple) tattoo already beforehand. You can tattoo yourself or bring a friend. We have all the materials needed. To cover the costs we ask for a donation, 5-20 euro is recommended. We start together at 11, please be on time! The participants commit to hygiene guidelines given by the workshop organisers. The workshop is drug-free, make sure to come sober. Sign up for the workshop at 10:30 at the Oranssi venue in the morning. The places will be filled in the sign-up order.

Tarot Card Workshop “Tarot for radicals and other weirdos”

In esoteric tarot there is a hierarchy: the cards tell the future, the reader interprets the cards, and the querent listens helplessly. In humanistic tarot, the cards helps reader and querent have a conversation about present and past, needs and goals, what sets us free and what holds us back.
Traditional tarot often has highly normative interpretations of each card. Radical tarot steps away from the norm by, for example, looking at the Lovers card and realizing it’s no longer about a straight, cisgender, monogamous, or even romantic relationship.
Come learn the basics of radical humanistic tarot. There will be decks to borrow, but bring your own if you can!
The workshop is in English.

Tarot Card Reading

In the reading of ten tarot cards you enter into your life’s affecting factors, to the past and future with the help of a Rider-Waite deck. The reading is an efficient tool in exploring oneself and in perceiving ones situation in life. You can participate in to the reading even just for the curiosity. The reading takes 15-30min. It’s also possible to get a short, consultative few card’s reading. Through discussion you’ll find out, what’s the best option for you, and all it takes then, is to try it out. The donations depend on the reading, for the short readings 1-3 e and for the longer ones 5-10e according to your choice.

Hairdressing

Let’s hang out, do our hair and fuck their fascist beauty standards. Borrow some equipment with your friend or just receive unprofessional hair and make up acts. And yes, there will be glitter.

Talks

The rise of far-right in Poland

11.11.2017 – Polish Independence Day. 60,000 far-right supporters are marching down the streets of Warsaw under the banners of “Death to enemies of the homeland”, and “The white power, Ku Klux Klan”. Once again, with the silent approval from the government and from the indifference of polish liberals, fascist ideology could take over more than just the streets. The annual Polish independence day demonstrations have become a sad symbol of the current situation in Poland where patriarchy, social conservatism, as well as neoliberal policies and rising xenophobia have become fertile ground for the implementation of authoritarian and nationalist policies by the ruling Law and Justice party, and the growing power of fascist organizations. The aim of this lecture will be to analyze the current situation in Poland and explain the reasons behind the rise of far-right there.

The lecture is in English, but it can be translated to Finnish if needed.

SHAC-campaign and animal rights prisoners

The SHAC campaign (1999-2014) was perhaps the world’s largest animal rights campaign ever. What was the campaign about and what can we learn from it? Why are activists sentenced to prison still years after the campaign has ended? The lecture introduces the latest animal rights prisoner Sven van Hasselt, and will briefly tell about other AR-prisoners too. There´s also a possibility to send support mail to prisoners.

The lecture will be held in Finnish but it will be translated to English if needed.

Updates about Marius Mason’s & Diren Coşkun‘s current situations

Marius Mason is an imprisoned transgender anarchist, serving 22years for acts of eco-sabotage. Marius is incarcerated at Carswell in Fort Worth, Texas, a small, high–security facility; he receives few visits, his mail is monitored, and he is intensely socially isolated. Since he came out as transgender, he has engaged in a painfully slow process of medical screenings to see if he will be permitted to have access to the WPATH standards of care for transgendered people (hormones, surgery, and the right to legally change his name to a gender-appropriate one of his choosing).

Diren Coşkun is an lgbti+ activist and anarchist who was arrested during an ID check at the Diyarbakır Courthouse in Turkey, on August 14. She was told that there was a judgement on her for charges of “being a member of an illegal organization” and “propagandizing for an illegal organization”. Because she refuses to be in the same ward with men, she has been put in solitary confinement. She demands access to healthcare and trans-specific healthcare as well as to be removed from solitary confinement. Diren has been discriminated and harassed by prison authorities. On January 25th she began ahunger strike/death fast in her struggle for these demands. She finished hunger strike after 27 days on February 21st after she started to get vegan food and promised improvements concerning the health care issues.

The lecture will be held in Finnish but it can be translated to English if needed.

Repression of the Kurdish movement in Europe 
The Kurds are said to be the peoples without a state – living within the borders of Iraq, Iran, Turkey and Syria – they have faced subjugation of all sorts, such as being denied citizenship and one’s own language, to more extreme forms of brutality such as the demolition of Kurdish towns and genocide. Many Kurds have left these countries and now make up a large diaspora within Europe. This presentation will take from the speaker’s personal experiences to explore the Kurdish freedom movement, the repression that Kurds face in Europe, and how to show one’s solidarity. 
This presentation is organised by the Kurdish Cultural Center and Yhdessä Rojavan Puolesta. The lecture is in English, but it can be translated to Finnish if needed.
Repression of antifascists in Russia
The end of 2017 –  beginning of 2018 opened a new landmark of repressions against anarchists and antifascists in Russia. Nowadays it’s possible to be claimed as terrorist and get ten years of prison term only because of your polical views.
We will make a brief excursion into the history of anarcho-antifa-repressions in modern Russia and examine the ill-fated “case of the terroristic community” and occasions that accompany it.
The lecture is Russian and will be translated to Finnish or English
   
Performances

Blondit Amazoonit

Blondit amazoonit was born in mid-summer heat with the planet Mars hovering above. Blondit amazoonit is a glittery queer punk pop show from outer space. Laconic song texts combined with an extravagant stage precence make them a must-see for all nerdy queers and friends. Blondit amazoonit promotes queer rights and equality in performance and action. Blondit amazoonit musicians are Meiju, Paula and Ripa plus the Mystic Sausage Dog, powered by stardust.

Ulla Kolla

Ulla Kolla finds inspiration in forest folk music and sings about trees, dogs and lovers from the past.

A Celebration of Oddity with Laura Loon

Laura Loon questions what it means to be normal in this comedy freak show. Doctor Loon examines the mental health of her patients to discover inner struggle, self irony, and her bendy purple power as the cure! In the end, she cures not only her patients but also herself. Content warning for blood, mental issues and sexual content.

Laura self-identifies as a “freak” and want to reclaim the word from it’s normative past which ‘othered’ those based on standards of ability, beauty and race. She has performed before in Tattoo Circuses in Berlin and Rome. Although the performance includes blood (her own), she does not support any kind of abuse towards humans or animals!

Other program, distros and prisoner letter writing

Prisoner letter writing

Throughout the Tattoo Circus we will provide a space for letter and postcard writing to prisoners. Come and do some easy but important prisoner support!

Buy a book for a prisoner

At the letter writing point, there will be a list of books different prisoners have on their wish list. You can give money for a book or a prisoner you choose. Info about prisoners will be available.

Helsinki ABC’s prisoner support bingo

Helsinki Anarchist Black Cross again makes the bingo balls spin for the support of anarchist prisoners and for your joy. Come and experience the ecstasy of bingo with our new machine! One slip costs one euro and the prizes are various surprises concerning prisoner support and/or prison critique.

Meals/Brunch

There’s free food for all artists etc. working for Tattoo Circus. All others we ask recommended donation 3-5e to cover the costs. Brunch recommended donation 10-15e. Brunch includes full plate of classic brunch food and glass of juice, coffee and tea. Ask for special dietary requirements.

Graffiti wall

Did you bring spray cans? Create some great graffiti for political prisoners! Suvilahti area has many graffiti walls. It’s very popular and unfortunately it gets repainted very often. Would be nice if you can take a photo of your art or ask people to come for a solipicture for prisoners! Please do not paint Oranssi’s walls, it stinks inside!

Distros

Anarchist Black Cross Vantaa

Anarchist Black Cross Helsinki

Anarkistinen Mansen Musta Risti -distro with zines, pamphlets and pins.

Mustan Kanin Kolo – anarchist infoshop & antiquarian bookshop

Hämeen anark. kustannus (H.A.K.)